Vand apartament…. De vis

De obicei, anunturile imobiliare suna cam asa: Vanzare apartament 2 camere, in zona x, renovat, gresie, faianta, parchet, termopan, aer conditionat, usa metalica, izolatie termica. Pret YY.000 euro, negociabil.

Cum sa faci diferentierea intre cele cateva zeci de mii de oferte de pe site-urile de vanzari locuinte sau din paginile ziarelor? Singura varianta este o documentare temeinica si eventual o vizita la fata locului. Pentru a “sari” vizita la fata locului, care poate fi o mare pierdere de timp, multi potentiali cumparatori de locuinte apeleaza la site-urile tip blog, in care anumite persoane isi exprima parerea cu privirea la diverse tipuri de locuinte. Dar, exista si aici un dezavantaj. Cel putin in cazul ansamblurilor rezidentiale noi, exista destul de multi rau-voitori care defaimeaza constructiile respective, si asta pentru ca reprezinta o concurenta care ii sperie.

Astfel incat, cel ma indicat este sa cautati parerile celor care locuiesc deja in ansamblul respectiv, si, nu in ultimul rand, sa cititi informatiile tehnice legate de apartamentul care va intereseaza. Totul conteaza.

Dream Residence este un proiect care se individualizeaza din start printr-o arhitectura moderna, spatii generoase si o compartimentare care tine cont de realizarea unui confort optim al locatarilor.

Noi cand am construit nu ne-am gandit ca pierdem bani facand spatiile comune elegante si spatioase. Ne-am gandit si la aspectul estetic al scarilor de bloc. Eu recunosc ca nu am fost parte din echipa Dream Residence inca de la inceput, astfel incat atunci cand am pasit prima oara in ansamblu am fost efectiv uimita de eleganta …. balustradei. Suprizele placute au continuat cu fiecare pas facut.

Apartamentele Dream Residence au in dotarea standard finisaje de lux, placaje cu gresie, faianta import Italia, centrala termica de ultima generatie, aer conditionat, videointerfon si, bineinteles, sunt racordate individual la toate utilitatile (gaze naturale, energie electrica, apa curenta, canalizare). Si cand spun finisaje de lux, credeti-ma ca nu exagerez, tinand cont de faptul ca pe unele dintre ele le veti regasi intr-un hotel de 5 stele din Dubai. Revenim: usa metalica; usi interior Porta Doors; baie echipata cu obiecte sanitare; parchet 8 mm; vopsea lavabila; prize si intrerupatoare; tamplarie PVC Rehau 5 cam si cam tot ce este necesar intr-o casa in care iti doresti sa te muti … chiar azi. Sa nu vi se para amuzant faptul ca am mentionat prizele si intrerupatoarele. Cu cativa ani in urma eu m-am mutat intr-un apartament dintr-un bloc vechi, apartament care apartinuse unei familii de tineri care la plecare au gasit de cuviinta sa plece cu tot cu prize si intrerupatoare. Nu mai spun cum aratau peretii…

Si daca tot sunt “la moda” cutremurele, pentru cei care locuiesc in Dream Residence, pericolele sunt reduse la minimum intrucat cladirea chiar respecta cele mai aspre rigori ale legii in materie de stabilitate si siguranta. Ca la carte vorbind, citez: “Sistemul constructiv este compus din radier, stalpi, plansee din beton armat diafragme beton armat,caramida porotherm,termoizolatie 10 cm si a fost proiectat in conformitate cu noile standarde cu privire la siguranta constructiilor, avand ca principala baza prescriptiile de proiectare seismica existente in Romania.”

Daca vreti cifre exacte si alte detalii care tin de constructie, proiectare si alte informatii din aceeasi familie, scrieti aceste intrebari chiar aici, pe blog, si va promit ca ele vor ajunge in cel mai scurt timp la colegii mei care sunt autorizati sa rapunda la chestiunile tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>