Nu mai vreau gri

de Ralu Popescu

In copilarie, mi s-a spus ca niciodata sa nu fac diferente intre oameni si sa nu cataloghez pe cineva in functie de cum arata, de cum se imbraca si chiar in functie de ce scoate pe gura, pentru ca unii oameni poate nu au avut posibilitatea sa faca o scoala, dar au un suflet mare si merita atentia si consideratia noastra.

Toti oamenii, urati, frumosi, prosti, destepti, saraci, bogati au o poveste, si din fiecare poveste avem de invatat cate ceva.

Si am crescut, si de-a lungul timpului am cunoscut tot felul de oameni, frumosi, urati, destepti, prosti, bogati, saraci si intr-adevar am avut multe de invatat si zi de zi invat.

Ce am observat si invatat in tot acest timp?!? Pe zi ce trece devenim tot mai rai, invidia roade pana in maduva oaselor, devenim animale salbatice pregatite de atac in orice secunda. Nu mai tinem cont de prietenii, de moralitate, de absolut nimic. Ce primeaza in tot acest haos general?!? Banul!!!

Surprinzator sau nu, banul ne modifica ADN-ul, ne transforma din om in animal salbatic.

Pentru cei care nu stiu, conform DEX, omul este acea “fiinta superioara, sociala, care se caracterizeaza prin gandire, inteligenta si limbaj articulate”. Definitia este mai lunga, dar ma rezum la cateva cuvinte doar, SUPERIOR, SOCIAL, GANDIRE, INTELIGENTA!

Animal, tot conform DEX (dexonline.ro de data asta, ca sa pot da copy/paste), reprezinta acea “Fiinta organizata, uni- sau pluricelulara, inzestrata cu facultatea de a simti si de a se misca” sau Om brutal, grosolan, josnic, care se poartă ca un animal”.

Domeniul in care activez, nu de foarte multa vreme ce-i drept, implica toate categoriile de oameni, frumosi, urati, destepti, prosti, saraci, cu dorinta de a se imbogati, si bogati, cu dorinta de a deveni si mai bogati. Ce au in comun acesti oameni?!? ADN-ul transformat. Au devenit fiare. De ce imi este cel mai teama?!? Sa nu devin si eu fiara.

Sunt un om plin de pacate, care isi poarta crucea singur, cu greutate uneori, insa vreau sa cred despre mine ca inca nu am devenit fiara, inca sunt om, inca am un suflet si sper ca banul asta, pe care il tot mentionez, sa nu ma transforme niciodata!

Dar lasand banii si animalele salbatice la o parte, ce mi se mai spunea in copilarie “sa nu umbli in gunoaie!!!”

Acum, crescand si vazand, cat de cat, cam despre ce e vorba in viata asta, pot sa spun ca ai mei au avut dreptate, dar doar partial.

In general in gunoi nu gasim altceva, decat gunoi…Dar, sunt situatii in care, un gunoi poate sa ascunda ceva frumos, ceva deosebit, ceva ce merita atentie. Acel ceva, pentru unii nu inseamna nimic, d-aia a fost dat la o parte, aruncat, ignorat, neapreciat. Insa, sunt persoane care au vazut altceva acolo unde altii au vazut doar gunoi, au vazut o stralucire, un fel de comoara, ceva care merita atentie si in care merita investit.

Acum, cand scriu randurile astea, stau la laptopul unui coleg si ma uit in jurul meu si ma gandesc ca aici, exact aici, in urma cu putini ani era un camp, un camp neproductiv, pe care multi il considerau gunoi si nimeni nu s-ar fi gandit vreodata ca o sa ajunga ceea ce este in prezent, cel mai solid proiect imobiliar din sectorul 5 al Capitalei.

Ma gandesc la cei care au investit in zona asta, ce fler au avut, ce intuitie…sau poate au primit un pont?!? Dar nu, nu aveau cum…deoarece nimeni nu miza pe aceasta zona. Chiar si acum mai intalnesc sceptici, desi argumentele lor nu sunt convingatoare si nu mai au de mult legatura cu realitatea din teren.

Intr-adevar pana sa ajungi la destinatie, pe o distanta de 5 km din centrul Capitalei, te tot lovesti de “griul” anost al Bucurestiului, dar, odata ajuns aici, parca te trezesti intr-un vis frumos…cred ca acesta este si motivul pentru care s-a ales numele de “Dream Residence” pentru acest ansamblu rezidential. Dream Residence, in traducere libera inseamna resedinta de vis, insa pentru cei ce locuiesc aici este mai mult de atat…este acasa!

Si nu-i asa, nimeni nu viseaza sa ajunga la apartament/casa/vila, toti visam sa ajungem la sfarsitul zilei…ACASA!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>